10° Parçalı bulutlu

Adobe Lightroom iOS Bazı Kullanıcıların Fotoğraflarını Sildi

Dünyanın en büyük grafik ve medya yazılımları şirketlerinden biri olan Adobe, iOS ve Android kullanıcılarına sunduğu Lightroom adlı uygulaması …
Teknoloji - Ağustos 21, 2020 19:12 A A

Dünyanın en büyük grafik ve medya yazılımları şirketlerinden biri olan Adobe, iOS ve Android kullanıcılarına sunduğu Lightroom adlı uygulaması ile kullanıcıların çektikleri fotoğrafları çok daha canlı hale getirmesini mümkün kılıyor. Ancak görünüşe göre Adobe Lightroom’un iOS uygulaması, fotoğrafları daha güzel hale getirmekten fazlasını(!) da yapabiliyor.

Bazı Photoshop forumlarındaki kullanıcı raporlarına göre iOS için yayınlanan Adobe Lightroom uygulamasının 5.4 sürümü, bazı kullanıcıların tüm fotoğraflarını ve ön ayarlarını kalıcı olarak sildi. Sorun, Adobe tarafından da resmen onaylandı ancak tam olarak giderilemedi.

Adobe: Müşterilerimizden tüm samimiyetimizle özür diliyoruz

Adobe, Lightroom 5.4’ün kullanıcıların fotoğraflarını ve ön ayarlarını sildiğinin ortaya çıkmasının ardından Lightroom 5.4.1 sürümünü yayınladı ve sorunu giderdiğini bildirdi. Ancak Lightroom 5.4’ü yüklediği için fotoğrafları silinen kullanıcıların fotoğrafları geri gelmedi. Dolayısı ile sorunun tam olarak çözülmüş olduğunu söylemek çok da mümkün değil.

Adobe temsilcisi Rikk Flohr, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Bazı müşterilerimizin kurtarılamayan fotoğrafları ve ön ayarları olduğunu biliyoruz. Sorundan etkilenen müşterilerimizden tüm samimiyetimizle özür diliyoruz. dedi. Ancak fotoğraflar güncellemeden sonra da geri gelmediği için bu özür ne kadar kabul olur bilemiyoruz.

Sorundan Adobe Cloud abonesi olmayan ya da abone olup senkronizasyonu açmayanlar etkilendi

Bazı kullanıcılar, fotoğrafları buluta yedekledikleri için kurtarmayı başarabildiklerini ifade etseler de yedeklenmeyen fotoğraflar kalıcı olarak yok olmuş gibi görünüyor. Adobe, destek sayfasında sorun ile ilgili açıklamasını güncelleyerek söz konusu sorundan Adobe Cloud abonesi olmayan Lightroom Mobile kullanıcılarının, ve  Adobe Cloud kullanıcısı olup senkronizasyonu açmayan kullanıcıların etkilendiğini ifade etti.

Bu haber 29 kez okundu.
Teknoloji - 19:12 A A
BENZER HABERLER

YORUM BIRAK

YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.

VİDEO GALERİSİ

E-BÜLTENE KAYIT OL

Bültenimize kayıt olarak son gelişmelerden anında haberdar olabilirsiniz.